Untitled Document
Untitled Document
Margit Thomsen, Skanderborg
Mobiltelefon: 22404739
Mail:
Opdateret 01.10.2017
Mit opdræt er opkaldt efter min oldemor. Hun hed Andrea Winnerskjold, men hendes børn og børnebørn kaldte hende for Wimmerhale - når hun altså var uden for deres hørevidde, for det var lidt respektløst på den tid. Men hun nærmest tiltrak sig navnet, for hun var lettere excentrisk, og så var hun noget af et syn, når hun cyklede midt på vejen iført persianerpels, hat med slør og sølvræv om halsen.

Wimmerhale havde to siameserkatte Daisy og Allan, som hun mindst en gang havde med på katteudstilling. Hendes interesse satte sig dog ingen spor i familien, som var mere interesserede i hunde. Men så kom jeg med min kærlighed til katte.

Jeg var ikke den mindste smule i tvivl om, at mit opdræt skulle hedde Wimmerhale efter min oldemor. Og så er abyssinere nogle "vimre-haler". Mange af dem vimrer eller ryster med deres hale, når de øjner mad eller kæl, og derfor bliver rigtig forventningsfulde.

Jeg købte min første abyssinier i 1996, og det blev også min start som opdrætter. Det, der i starten var et ønske om at prøve glæden ved et kuld killinger, er siden vokset til en stor interesse for opdræt og til et arbejde for abyssinieren som den dejlige race, den er.

Mine ambitioner er til et stort opdræt, men jeg har lagt bånd på mig selv, da jeg ønsker at have en nærhed og hygge med mine katte, som de kæledyr, de i høj grad er for mig. Til gengæld har jeg et lille stueopdræt, som nyder godt af, at jeg tilegner mig samme viden som større opdrættere og passer mine killinger med samme dygtighed. Jeg har valgt at koncentrere mig om opdræt af abyssiniere af farven sorrel og fawn. Jeg vil gerne avle smukke aby'er med et godt temperament uden på noget tidspunkt at gå på kompromis med sundheden af dem.

Kattene og jeg bor i et hus i Skanderborg midtby - ca. 5 minutters gang fra banegården. Kattene færdes sammen med mig i huset og har også adgang til haven, som er indhegnet.